Sporten er reguleret af lovgivning, såvel som sportens egne regler. I Europa har EU-lovgivningen en stor indflydelse på sportens regler. Derudover har de internationale sportsorganisationers interne regler stor indflydelse på reglerne i de respektive lande. Indenfor fodbolden har eksempelvis FIFA og UEFA’s regler indflydelse på de nationale regler, der gælder for selv de lavest rangerede klubber.

Sporten har gennem de seneste mange år været genstand for en massiv økonomisk vækst. Det er ikke længere kun hos de allerstørste sportsklubber eller de allerbedste spillere, at der er penge involveret. Dette har øget behovet for specialiseret juridisk rådgivning på området.

I de seneste år har også eSporten oplevet en stor fremgang. For blot få år siden var det utænkeligt, at det var muligt at leve af at spille computerspil, men dette er i dag virkeligheden for et stort antal personer i verden, herunder også i Danmark.

Den stigende opmærksomhed omkring eSport har medført, at markedet er blevet interessant for sponsorer, da der foruden ’gamere’ tillige er mange, der ikke spiller selv, men blot ser passivt til som tilskuer, mens ‘gamerne’ spiller.

eSport er fortsat en ny disciplin i juridisk sammenhæng. Dette medfører en risiko for, at ‘gameren’ – eller udøveren, om man vil – har brug for individuel rådgivning, inden han underskriver en kontrakt.

Advokat Andreas Leidesdorff er specialiseret i sportsret og yder såvel sportsklubber som sportsudøvere professionel rådgivning omkring juridiske forhold.

Vi yder blandt andet rådgivning indenfor

  • indgåelse og genforhandling af kontrakt,
  • skat,
  • immaterielle rettigheder, herunder sponsor- og agentaftaler med videre, og
  • vi kan desuden hjælpe dig til at få den bedst mulige økonomiske rådgivning til at bevare og forøge din formue.

Du er velkommen til at kontakte os for en gratis og uforpligtende vurdering af din situation.

Andreas Leidesdorff

Andreas Leidesdorff

4023 9078 | al@advokat-ll.dk

Vil du vide mere?

Har du et konkret spørgsmål, er du velkommen til at ringe til en af vores specialister på området. Du kan også klikke på knappen nedenfor, så kontakter vi dig indenfor 24 timer.